Iskustva korisnika

Dojmovi o mojim satovima yoge, meditacije i tretmanima

(Yoga nidra) Volim tvoje yoge nidre jer zaista utonem u svjesnost svog tijela i trenutka. Opustim se, prepustim i bivam. Moje tijelo tada može zacijeliti, moj energetski prostor se može proširiti i istovremeno sam svjesna i uzemljena. Ta tehnika ima toliku nevjerojatnu moć. <3

Magdalena Vukas

(Yoga nidra) Rasteretiti um i tijelo i to u ležećem položaju. Upravo tom pomaže yoga nidra. Ležeći položaj umom slučaju je presudio u odluci za ovu vođenu meditaciju. Imam bolju kontrolu nad svakim dijelom tijela i ugodnije se osjećam u ležećem položaju. Ugodna boja glasa moje jogine, bez obzira što je bilo na daljinu, me je vodila kroz svaki dio tijela, svjesno osjećajući svaki ponaosob. Ležeći položaj, ugodan glas i spori tempo vam pomaže svjesnom odbacivanju loše energije. Iako vam se čini da ćete kroz meditaciju zaspati, zbog te svjesnosti ipak ostanete budni, ali na kraju meditacije, kad otvorite oči, imate osjećaj kao da ste bili u snu. Meni je to jedno od ljepših i ugodnijih iskustava, jer svjesno postajete lakši za nakupljni umor i stres. Preporuka svima barem jednom na tjedan, iako se ne mora meditirati samo u slučajevima kad su nagomilani stres i umor, već jednostavno radi ugode i dobrog osjećaja.

Marijana Klečina

 

(Yoga nidra) Činilo mi se da to nije baš za mene jer nisam nikad probala i nisam znala kako će biti. Tijekom tog jednog sata sam skoro zaspala koliko je glas Josipe koja nas je vodila kroz vježbe bio ugodan i jako sam se opustila. Svaka preporuka, idealno je za opuštanje prije ili nakon napornog tjedna. 😉

Veronika Medica

 

(Yoga nidra) It helped me a lot during a period of heavy anxiety. It was suuper relaxing and it allowed me to better sleep.

P.A.

 

(Gentle restorative yoga) Kod Josipe sam ove jeseni bio na satu gentle restorative yoge, koji je drzala u sklopu plesno kreativne meditacijske radionice. Imam nesto iskustva u yogi, ali je dugo nisam vjezbao i realno govoreci nemam kondicije pa mi je bas jako pasao ritam Josipinog sata. Sve sam mogao popratiti, a istovremeno sam imao osjecaj da mi je zanimljivo i da ucim i nesto novo. Svida mi se Josipin smiren i samouvjeren ton glasa te kako mi je njezno povremeno pomagala u nekim polozajima. Topla preporuka svima!

Tomislav Rasa Lozic

 

(Resto-touch yoga) Taj dan bio mi je izrazito stresan i težak. Usudila bih se reći da mi je cijeli period zadnjih nekliko tjedana težak. I osjećam kao da ga nosim na leđima. Kralježnica mi kleca svakog dana, a nisam se ni probudila. Naravno, tu je i premalo kretanja i ples kojim se intenzivno bavim. I misleći da je to primarno, otisla sam fizioterapeutu koji je uspio opustiti neke tocke u mome tijelu i dao mi je neke vježbe no nisam se osjećala puno bolje. Razmišljala sam o Josipinom satu i iskreno sam bila bez ikakvih očekivanja da će mi bol u leđima prestati. Htjela sam se samo opustiti. Zamolila sam ju da radimo vježbe za opuštanje i istezanje leđa jer mi je to zaista trebalo. Barem da na tih sat vremena osjetim opuštanje. I bilo je teško. Fokusirati se uopće. No, Josipa me uspjela dovesti do točke potpunog opuštanja kada mi je stavila povez na oči. Bila sam u svome tijelu, a ne van njega.  Ne samo da sam se povezala sa sobom, već se kroz svaku asanu svaki dio mog tijela sve više i više opuštao. A tu je bila i Josipa koja je u svakoj pozi nježno masirala moj donji dio leđa, ruke, stopala… Stopala? Često su mi hladna pa nekad zaboravim da ih imam. No taj tren sam ih imala. I bila su topla. Nakon restorative yoge sa masazom sam ležala jedan period u otvorenoj pozi u shavasani. Nemam pojma kako se ta poza zvala ali znam da sam se osjećala izloženo, ženstveno i protočno. Od tad je radim gotovo svaki dan.Na kraju, nakon te resto yoge sa masažom sam toliko opustila tijelo da me nije bolio vise niti jedan dio u leđima. Nisam mogla vjerovati da mi od yoge može biti bolje nego od fizioterapije. I da, na kraju sam se rasplakala. Jer sam dopustila sebi napokon odvojiti vrijeme za sebe i zaista se opustiti. A to isto, toplo preporučam i svima vama 💕 Hvala ti Josipa 💕

Lucija Medveed

 

 

(Yoga) Na kraju svakog yoga sata voditeljice nas upute da pronađemo nešto na čemu smo zahvalne. Ja uvijek prvo pomislim kako sam zahvalna što sam pronašla studio u kojem vježbam. Ono što studio čini posebnim su voditeljice, a među njima, meni posebno draga, Josipa.

Prvi dojam o Josipi bio je kako je riječ o veseloj, energičnoj djevojci te sam se plašila da njezin mladenački duh neće imati razumijevanja za moje 50 godina umorno tijelo i njegova ograničenja.

Međutim, Josipa me je iznenadila.

Njezina pozitivna energija je zarazna te bez obzira kakvi ste došli na sat ubrzo vas oraspoloži i motivira. Shvatite da ste u stručnim rukama te vas to ohrabri da svaki put odete korak dalje. Josipa sat vodi s lakoćom, zabavna je i sve se čini kao igra. Na satu joj ipak ništa ne promakne te će vas korigirati i po potrebi prilagoditi vježbe vašim mogućnostima tako da ih ipak može izvesti i napredovati.

Šećer na kraju svakog sata je kratka masaža. Josipa ima snažan i čvrst dodir koji će vas u trenu opustiti.

Bez obzira što mi dan donese, nakon sata yoge s Josipom osjećam se snažnije, zdravije, veselije te uvijek odlazim sretna i zahvalna što sam je srela.

Maja Svečnjak, polaznica Eyogahub studija

 

(Yoga flow) Obožavam jake i snažne žene, i dosta površno, znam, ali i da su meni lijepe😍.
Volim biti u društvu s takvim ženama, to me nahrani i osnaži, dade mi puno snage za proživjeti neke teže trenutke. Takva jedna mlada žena je i Josipa.
Priznajem ispočetka sam mislila da neću moći pratiti njezin tempo, tu mladost, da ću osjetiti svih mojih prekrasnih 50 godina na „leđima“. Pa sam ju, iskreno, pomalo izbjegavala. Sve do jednog dana kada se sve poklopilo da baš moram biti na njezinom satu, i da me baš ona mora razuvjeriti u ono što sam ja mislila da je točno.
E pa nije!!!! I baš ti hvala za to 🤗.
Sada sam jako zahvalna i sretna kada dođe srijeda i kada je vježbanje s Josipom. Njezina energija preplavi studio i zarazni osmijeh razvedri dan. Sat prođe u trenu, za čas smo već na položaju „Shavasana“ i ugodnoj masaži za kraj koji je ujedno i odličan poziv za ponovni dolazak, kojem se već tada veselim.


Nataša Oliva Prgeša, polaznica Eyogahub studija

 

(Šamanska Yoga Nidra) Moje prvo iskustvo meditacije uz šamanski bubanj bilo je zaista iscjeljujuće, energizirajuće, opuštajuće. Josipa nas je tako nenametljivo odvela iz ove svakodnevice, u neki drugi svijet, u koje vlada šamanski bubanj, a njegov zvuk nas odvodi u drugu dimenziju, uz sigurnu ruku i vođenu meditaciju. „Probudili“ smo se okruženi unutarnjim mirom i pozitivnom energijom za povratak u svakodnevni život. Ne propuštam sljedeću priliku.


Smiljana, polaznica Eyogahub studija