O meni

“Be the change that you wish to see in the world.” – Mahatma Gandhi

"Zauvijek ću biti učenica
jer ću u skladu onoga što mislim, govorim i osjećam promatrati, promišljati i transformirati se."

Vjerujem da svatko ima svoju svrhu u životu i da osobno potpuno oslobođenje dolazi onda kada ju i živiš. Upravo to predstavlja Moksha Shakti, holistički studio u kojemu su objedinjene usluge yoge i meditacije, astrologije, holističkih tretmana, reformer treninga i metodologije rada koju ću uskoro početi učiti.

Moje ime je Josipa. Studirala sam predškolski odgoj i komunikologiju. Počela sam se baviti yogom prije nekoliko godina dok sam se još aktivno bavila plesom na svili, a 2018. godine upisala sam osnovnu obuku za yoga učitelja (multi- style yoga: ashtanga i vinyasa) u Gaia Yoga School &Shala.

Nakon završene osnovne obuke i dalje se razvijam u tom području, stoga 2020. godine upisujem sljedeću razinu obuke za yoga učitelja. Svoje jogijsko putovanje započela sam s tradicionalnim načinom vježbanja (ashtanga i mysore), a sada vodim satove u pojedinim studijima u Zagrebu.

Josipa yoga

Zahvalna sam na znanju koje sam dobila od svih svojih učitelja, čak i šire od yoge. Osim što i dalje učim i rastem u tom svijetu, odlučila sam svoje iskustvo podijeliti s drugima. Osjećam da je ovo put koji me u potpunosti ispunjava. Sretna sam što sam yoga učiteljica i to je ono što jesam i to je moja baza za sva sljedeća putovanja. Drago mi je da sam u ovom procesu odabrala Gaiu. Ovi učitelji me uče i više od yoge, puno više. Jednom kada kročiš u drugačiji svijet, nema povratka.

Iskustva, istraživanja i propitkivanja dovela su me do vedske astrologije- jyotisha. Kod Nikole Žuvele upisujem školicu vedske astrologije. Otkada i učim jyotish, promatram sebe i svijet na još drugačiji način. Jyotish je kompleksno i praktično znanje koje treba prakticirati s potpunim poštovanjem u svakom segmentu. Vjerujem da su moćne smjernice, upute i mjere dobivene iz ove prakse. Dok sam kod Mirele Čavajde, osnivačice Yoga Plejs studija završila edukaciju reformer treninga. Reformer treninzi su odlični jer služe kao efikasan način reformiranja tijela, služe kao prevencija ozljedama, ili kao povratak treniranju i aktivnosti nakon doživljene traume ili ozljede.  

Zauvijek ću biti učenica jer ću u skladu onoga što mislim, govorim i osjećam promatrati, promišljati i transformirati se. Transformacija je moguća radi moje osobne želje, ali i svih onih u ulozi učitelja u mom životu- roditelja, brata, prijatelja. Hvala vam.

U slobodno vrijeme bavim se plesom. Ljubitelj sam prirode, drveća, mistike i fotografije.

Ono što još želim u Moksha Shakti je znanje jedne holističke tradicionalne metode rada i tada ću zaokružiti priču osobne svrhe. Do tada, strpljenjem do novih poglavlja.

Istraži sve što te zanima

“„Learn to calm down the winds of your mind, and you will enjoy great inner peace. — Remez Sasson“