Kako sam započela s yogom

Moje spiritualno putovanje započelo je možda čak onog trena kada sam odlučila baviti se yogom. I nakon što sam se pojavila na prvom satu yoge, čula sam rečenicu koja me se jako dojmila: „Ego ostavite vani…“. Osim što se to odnosi na značenje da poštujemo svoje tijelo i granice, to ima i potpuno dublje značenje o kojem bi se mogla napisati knjiga. Na tom satu u shali punoj ljudi nisam se uspoređivala s drugima, promatrala sam samu sebe, slušala upute, poštivala vlastite granice i otkrivala što sve mogu. Nakon kratkog vremena, upisala sam osnovnu obuku za yoga učitelja (multi- style yoga: ashtanga i vinyasa) u Gaia Yoga School &Shala. Nakon završene osnovne nastavila sam sa sljedećom razinom obuke za yoga učitelja. Znanje koje prikupljam u ovom periodu je moćno. Svoje jogijsko putovanje započela sam sa tradicionalnim načinom vježbanja (ashtanga i mysore), a sada vodim satove u pojedinim studijima u Zagrebu fokusirajući se na razne stilove.

Osim što i dalje učim i rastem u tom svijetu, odlučila sam svoje iskustvo podijeliti s drugima. Sretna sam što sam yoga učiteljica i to je ono što jesam i to je moja baza za sva sljedeća putovanja. Kada odlučimo početi raditi na sebi, vidimo koliko otkrivamo svega što smo bili svjesni, ali i ono što nismo nikada bili svjesni. Trenutno mislim da mi upravo to daje yogijski svijet i koliko prostora postoji u svima nama da postanemo svoja bolja verzija. Super mi je što sam za ovaj početak odabrala Gaiu, nisam dobila samo učitelje.

Ovi učitelji me uče i više od yoge, puno više. A na njihovim primjerima vidim kako sve u svijet možemo poslati više nježnosti, dobrote, razumijevanja, rasta, ljubavi. A svijet, kakav je, potrebno je sve to i stoga treba više yogija velikih srca.

 

Kako sam započela s yogom