Za ženu

 

Jedno drvo može započeti šumu;

Jedan osmijeh može započeti prijateljstvo;

Jedna ruka može uzdignuti dušu;

Jedna riječ može formirati cilj;

Jedna svijeća može osvijetliti tamu;

Jedan smijeh može osvojiti tugu;

Jedna nada može podići raspoloženje;

Jedan dodir može pokazati da vam je stalo;

Jedan život može napraviti razliku;

Budi JEDNO. Danas.

Izvor: nepoznati autor, internet.

Te godine odlučila sam biti jedno. Sjećam se da sam duboko u sebi željela da jedna istina makne laž. Duboko u sebi htjela sam potaknuti ženstvenost. Sudjelovala sam u ciklusu radionica Awakening Shakti- Ženski put u yoga školi i shali GaiaYogaSchool. Toliko je bilo aha trenutaka, kristalizacije, shvaćanja. Rekla bih da je ovo bilo nešto što bi si svaka žena trebala priuštiti. Toliko jednostavnih, lijepih i moćnih alata nam nije preneseno ili je negdje putem zaboravljeno, bilo da je riječ o kulturi, obrazovanju ili nekom drugom području. A to je šteta. Što se tiče samog ciklusa, za neke stvari mi je trebalo neko vrijeme da ih u potpunosti ili skoro u potpunosti shvatim, a vjerujte nisam jedina koja ima takvo mišljenje. U tom ciklusu, od radionice do radionice se razvijaš i onda spojiš sve u jednu cjelinu. A riječi, rečenice, misli, situacije ti ostanu u mislima, a ti promišljaš o njima. Nekako životno. Zato kažem da treba neko vrijeme da shvatiš neke stvari.

Sandra D.Bianco sa svojim ciklusom radionica Awakening Shakti- Ženski put je bila velika inspiracija Franki i meni kada smo htjele dalje širiti tu ljepotu ženskog kruga. Ne radi se o istom sadržaju i konceptu radionica, ženski krugovi koji su dio Gaia yoga škole su iskustveniji i stručniji, no rekla bih da je poruka ista, a to je zajedništvo, potpora, razumijevanje/upoznavanje sebe i drugih žena. Svijet treba puno više ljubavi, međusobne ženske podrške i solidarnosti. 

Ženski krugovi postoje od davnina i služe kako bi se bolje upoznale i podržale jedna drugu, te pritom došle do odgovora na brojna neodgovorena pitanja. Sve je povezano, više nego što to poimamo. U trenutnoj civilizaciji zaboravljamo pratiti detalje koji su vrlo važni na osobnom unutarnjem planu.

Ženska energija je tako nježna, ali moćna. Drage žene, možete nam se pridružiti na jednoj od sljedećih Moonhut druženja u kojima Eyogahub i ja ističemo ono najvažnije za ženu, i povezujemo kroz elemente prirode.