Ovo nije za mene

„Nisam dovoljno fleksibilna za yogu“, „Yoga je dosadna“… i još mnogo drugih izjava čujem kada se spomene vježbanje yoge. „Ovo nije za mene“ se može promijeniti u „ovo mi skroz godi“. Ono što sam trenirajući razne sportove i plesove shvatila je ta da se s yogom najbolje povežem(š) sa svojim tijelom. U potpunosti utječe na tijelo, um i srce. A to možeš shvatiti tek kada odlučiš doživjeti yogu.


Yogom se može baviti svatko, jer se pristup, kao i vrsta yoge prilagođava svakom polazniku. Uvijek se na satovima potiču modifikacije, koje su odlična potpora i za dostizanje naprednijim asanama, potpora trenutku i održavanja tapasa.


Čak i ako mislite da ljudima yoga dosadi, istina je da nikada praksa nije ista. Redovnom praksom shvatit ćete kako je tijelo svaki dan drugačije, što traži/ treba, i kako osjeća položaj i pokret. I svaki put praksa se produbljuje.


Neki to jako osjećaju. Tako sam u nedavnom razgovoru čula kako je prijateljica nakratko odustala od yoge i okušala se u drugom sportskom điru, ali… vratit će se yogi, jer kako kaže- yoga ju smiruje i lakše diše.

Zgodan primjer!


Koga zanima, vodim satove u par studija, u centru Zagreba, na zapadu, a reformere na Knežiji.


Uživajmo u praksi yoge! Na grupnim ili privatnim satovima