Yoga nidra uz zvukove šamanskog bubnja

„Sve što volim i što mi je bilo potrebno, bilo je u toj pećini – mir, sigurnost, zaštita, intuicija…“. Upravo ovo sam razvila tijekom redovne prakse meditacije i konkretno se odnosilo na period kada mi je služila za zdravstveno, mentalno i emocionalno balansiranje. Usput, razvijala sam veliku disciplinu. Prvi put sam ovaj osjećaj prakticirajući meditaciju dobila nakon nesreće i vrlo sam zahvalna na lekciji iz ovog perioda i meditativnog iskustva. Smatram da je meditacija jedan od vrijednih svakodnevnih rituala, i da ju je potrebno, lijepo uvrstiti u dnevni, tjedni ili mjesečni raspored.

Jednom mjesečno održavat će vođena yoga nidra uz šamanski bubanj. Za početak, možete se pridružiti susretu, 29.9. u eyogahub studiji, na adresi Gmajnje 12 od 19:15 do 20:15. Prijave su obavezne.

Samo neke blagodati koje yoga nidra pruža su duboko relaksiranje, jačanje intuicije, emocionalna stabilnost, poboljšavanje kvalitete sna, obnavljanje tijela. Izvodi se tako da ležite u shavasani i slušate glas učitelja koji kroz meditaciju vas navodi na skeniranje tijela. Svakako uključuju namjeru i vizualizaciju. Rekla bih generalno, da je meditacija univerzalan alat za sve, čak i za djecu i trudnice. Alat kojim se vraćamo sebi i vlastitoj tišini.

Jednom mjesečno na susretu yoga nidru izvodit ćemo uz zvukove šamanskog bubnja, koji se smatra najstarijim instrumentom na zemlji. Vibracije šamanskog bubnja olakšavaju ulazak u vlastiti nesvjesni svijet i povezivanje s vlastitom dubinom. Bubanj služi kako bi se uspostavila harmonija jedinstva između fizičke, i one dublje spiritualne razine.

Veselim se vidjeti vas uz duboki ritam bubnja i moćnu yoga nidru!

Fotografija: pinterest